Okos fűtés

Párosítható a Tesla okos termosztátfej más gyártók termékeivel?

Az okos termosztátfej összehangoltan működik a ZigBee 3.0 protokollal, de más márkákkal való kompatibilitását, tesztelés hiányában, nem tudjuk garantálni.

Használható az okos termosztátfej a ZigBee vezérlőegység nélkül is?

A készülék használatához szükséges megvásárolni a Tesla okos ZigBee Hub-ot is, hiszen enélkül a termosztátfej csak manuálisan vezérelhető, és más eszközökkel való összehangolása is csak az okos Hub-on keresztül lehetséges.

Hogyan lehetséges a távfűtés vezérlése a Tesla okos Style termosztátfej segítségével?

A távfűtés vezérléséhez az okos termosztátfejen kívül szükséges stabil internetkapcsolat, és az okos ZigBee Hub, amelyen keresztül távolról is vezérelhető a rendszer.

Rövid idő elteltével mindig kialszik a kijelző a termosztátfejen. Normális ez?

Igen, ez teljesen normális. Az okos termosztátfej kijelzője kb. 10-15 másodperc elteltével automatikusan kikapcsol.

Nem teljesen értem, hogyan működik a kazánnal való kapcsolat és kommunikáció. Hogyan tudom beállítani a kazán eredeti termosztátját a Tesla okos termosztátfej használata mellett?

A hagyományos és a Tesla okos termosztátfeje között nincs közvetlen kapcsolat. A hagyományos termosztátfej segítségével beállíthatja például, hogy 25 fokos legyen a szoba hőmérséklete. Ha nyitva van az okos termosztátfej a radiátoron, a melegvíz elkezd áramlani a rendszerben, felfűtve a helyiséget. A fő különbség a hagyományos és az okos fej között az, hogy az okos termosztátfej távolról, a Tesla Smart alkalmazáson keresztül is vezérelhető.

Vásároltam egy Tesla okos termosztátfejet. Önmagában használhatom a terméket vagy szükséges beszereznem hozzá egy okos ZigBee Hubot is?

A Tesla okos termosztátfej működése a ZigBee 3.0 (Tesla Smart ZigBee Hub) protokollon alapszik. A vezérlőegységhez különböző okos eszközök csatlakoztathatóak, amelyeket aztán mind vezérelhet akár távolról is a Tesla Smart telefonos alkalmazáson keresztül.

Okos kazánrelé is szerepel a Tesla termékkínálatában?

Az okos relé előre láthatólag a következő fűtési szezonban kerül be a Tesla okosotthon termékpalettájába.

A Tesla okosotthon termékei, mint például az okos termosztátfejek vagy az okos ZigBee Hub, összehangolhatók az otthoni kazánnal?

Az egyszerű okos termosztátfej hatékonyan helyettesíti a manuális radiátorszelepeket, de továbbra is szükséges egy külön termosztát, amely a kazánt vezérli.

Vezérlőegység nélkül is beprogramozhatom a Tesla okos termosztátfejet?

A Tesla okos termosztátfej olcsóbb verziója akár az okos ZigBee Hub vezérlő nélkül is használható. Az eszköz így, manuálisan használva is jelentősen megkönnyíti a szoba hőmérsékletének változtatását.

Szeretném a radiátorokat termoheads segítségével vezérelni egy app keresztül, amit tudom, hogyan kell beállítani, de nem találok olyan eszközt, ami a gázkazánomat vezérli a fűtéshez, mint egy kapcsolóegység vagy valami hasonló?

A kazán a Tesla okos termosztátfej használata mellett is egy külön relé segítségével működtethető. Az okos relé előreláthatólag a következő fűtési szezonban kerül be a Tesla termékpalettájába, és működési mechanizmusa megegyezik majd a termosztátfejek esetében alkalmazott móddal.

Hogyan állítható alaphelyzetbe a Tesla okos termosztátfej?

Tartsa lenyomva a "+" és "-" gombokat 5 másodpercig, ekkor a képernyőn megjelenik a "FAC" jelzés. A visszaállítás során az adatok törlődnek, és a készüléket újra párosítani kell az okos ZigBee Hubbal és a Tesla Smart telefonos alkalmazással. Kattintson a beállításokban a visszaállítás ikonra, majd nyomja meg az Reset gombot a visszaállítás megerősítéséhez. A visszalépéshez nyomja meg a "Gyorsfűtés" gombot.

A termosztátfej kijelzőjén megjelenik az F2 hibajel, mi a teendő?

Ha a termosztátfej kijelzőjén megjelenik az 'F2' hibajel, ez azt jelenti, hogy a fűtéstartomány túl széles, vagy pedig a termosztátfej nincs szorosan rögzítve a radiátorhoz.

Mi a különbség a Tesla okos termosztátfej és a Tesla okos termosztátfej TV100 között?

Csatlakoztassa az okos ZigBee Hubot a Tesla Smart alkalmazáshoz. Szerelje fel a termosztátfejet a fűtőtestre és kapcsolja be. Ezután nyomja meg a 'Mode' gombot és várjon 30 másodpercet, amíg a fej alkalmazkodik a fűtőtesthez. Ekkor megjelenik az eszköz kezelési felülete a képernyőn. Kattintson a ZigBee Hub gombra a Tesla Smart alkalmazásban, majd a “+” jelre, és várja meg, amíg a ZigBee vezérlő megtalálja és csatlakoztatja a termosztátfejet.

Összekapcsolható a termosztátfej az Apple Homekit rendszerrel?

A Tesla okosotthon termékek sajnos nem csatlakoztathatók az Apple Homekit rendszerhez.

Hogyan párosíthatók az okos termosztátfejek az ZigBee vezérlőegységgel?

Párosítsa az okos Zigee Hubot a Tesla Smart telefonos alkalmazással, majd az alkalmazáson keresztül csatlakoztassa a további okos eszközöket. A folyamat részletes áttekintéséhez nézze meg a videót az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=4u1wg7BL7i4

Az okos termosztátfejek éjszaka maguktól működtetik a fűtést. Miért van ez?

Ez egy olyan funkció, amely hetente egyszer, hajnali 3:33-kor kapcsol be kb. 20 másodpercre, függetlenül az aktuális hőmérséklettől. Ennek célja, hogy megakadályozza a rendszer vízkövesedését.

Mi a különbség a Tesla okos termosztátfej és a Tesla okos termosztátfej TV100 között?

A Tesla okos termosztátfej és a Tesla okos termosztátfej TV100 azonos funkciókkal rendelkeznek, a különbség közöttük annyi, hogy a TV100 termosztátfej 3 további szelepszűkítőt tartalmaz.

Van az okos etetőn gyerekzár?

Igen, mindegyik Tesla okos háziállat etető rendelkezik gyerekzárral.