Okos kamerák

Tesla okos kamera = kémkedés és adatok továbbítása a kínai kormánynak

A Tesla túlnyomórészt a német Amazon szerverein tárolja a begyűjtött adatokat, így az adatkezelés az európai GDPR rendeletnek megfelelően történik.

Hogyan követhetem egyszerre több okos kamera képét ugyanabból a felhasználói fiókból?

A Tesla Smart alkalmazáson keresztül csatlakoztassa mindegyik kamerát külön-külön, majd válassza ki az eszközlistából a megfelelő készüléket. A ceruza ikonra kattintva megtekintheti az élő kameraképet.

Megvásároltam a okos biztonsági kamera 360°-at, és streamingelésre szeretném használni. Sem a használati utasításban, sem weboldalon nem találom a megfelelő instrukciókat a kamera számítógéphez való csatlakoztatására vonatkozóan.

A Tesla okos kamera által készített felvételt sajnos nem lehetséges élőben streamelni, azonban ha az ONVIF (RTPS)-en keresztül csatlakoztatja a megfelelő DVR-hez, a streamelés lehetségessé válik. Az okos kamerát közvetlenül számítógéphez nem tudja csatlakoztatni.

A kamera minden bekapcsoláskor felmelegszik. Ez normális és biztonságos?

Mivel a készülék kicsi kameratesttel rendelkezik, a használat során normális az eszköz felmelegedése. Az okos kamera melegedése rövidzárlat vagy mechanikai sérülés esetén sem jelent veszélyt, hiszen nem gyúlékony műanyagból készült. A kamera szélsőséges esetben megolvadhat, de soha nem gyullad ki.

Hol tárolja az okos kamera által készített felvételeket?

Különböző módokon lehetséges az okos kamera által készített felvételek tárolása: akár MikroSD memóriakártyán, akár a nyílt ONVIF szabványon keresztül saját tárhelyet is használhat (utóbbi lehetőséget a Tesla Smart alkalmazáson keresztül szükséges engedélyezni). A legkényelmesebb lehetőség, ha az adatokat saját felhő alapú tárhelyére menti.

Vásároltam egy PIR mozgásérzékelővel felszerelt Tesla okos kamerát. Ott is használható a kamera, ahol nincs Wi-Fi hálózat?

A kamerakép SD-kártyára történő rögzítése Wi-Fi kapcsolat nélkül is működik, de megtekintéséhez újra csatlakoztatni kell a kamerát a Wi-Fi hálózatra.

Milyen hosszú a PIR érzékelővel ellátott Tesla okos kamera akkumulátorának élettartama?

A PIR mozgásérzékelővel felszerelt Tesla okos kamera olyan akkumulátorral van felszerelve, amely - számos tényezőtől függően - akár 90 napig is zavartalanul üzemel.

Lehetséges Wi-Fi kapcsolaton keresztül távolról, élőben követni a kamera képet, vagy csak a felvételt lehetséges utólag visszanézni (SD kártya vagy felhőalapú szolgáltatás segítségével)?

Igen, a Wi-Fi hálózatra csatlakoztatott okos kamera képe a Tesla Smart telefonos alkalmazáson keresztül élőben követhető.

Milyen Wi-Fi sávra kell állítani az okos kamerát?

Az okos kamera megfelelő működéséhez 2,4 GHz-es Wi-Fi hálózathoz kell csatlakozni.

Hány GB felvétel rögzítésére és tárolására képes a Tesla okos kamera?

Az okos kamera 7 GB felvétel rögzítésére alkalmas, így a memóriakártya kapacitása ehhez igazítható.

Lehetséges lekapcsolni a kamera összes LED fényét, hogy egyáltalán ne világítson?

Az okos kamera fényei kikapcsolhatók, de ha az éjszaka folyamán INFRA felvételt szeretne készíteni, akkor az INFRA halvány piros fénye egy kicsit világít majd, de a területet nem világítja meg.

A kamera állandóan ki-, majd bekapcsol. Mi a teendő?

Állítsa alaphelyzetbe a készüléket, távolítsa el, majd újra adja hozzá az okos eszközei listájához a Tesla Smart alkalmazásban, esetleg telepítse újra az alkalmazást. Ha a kamera továbbra is rendellenesen működik, ellenőrizze, hogy engedélyezve van-e az adatátvitel és a Wi-Fi kapcsolat (2,4 GHz) telefonján. Ha a probléma még mindig fennáll, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hogyan lehetséges az okos kamera által rögzített kép megtekintése mobiltelefonról? Lehetséges távolról csatlakozni az otthoni hálózathoz?

A Tesla okos kamerához nem csak az otthoni Wi-Fi hálózaton keresztül, de távolról is csatlakozhat (amennyiben a router nem blokkolja a kapcsolatot), így az eszköz biztonsági kameraként is funkcionál. A kamera által továbbított képet a Tesla Smart telefonos alkalmazáson keresztül tekintheti meg. Az otthoni Wi-Fi hálózaton belül engedélyezés után tetszőleges számú felhasználó csatlakozhat a kamera képéhez.

Mi történik, ha az okos kamera érzékelője mozgást érzékel?

Ha a kamera mozgást érzékel, rögzíti azt, majd értesítést küld Önnek a telefonos alkalmazáson keresztül. Személyre szabhatja, hogy a PIR mozgásérzékelő milyen amplitúdójú mozgást esetén lépjen működésbe.

Hol található az ONVIF jelszó és az RTPS stream?

A jelszó: admin. Az ONVIF használatához töltse le az "ONVIF device management" szoftvert, a WebRTC használatához pedig keressel fel a ipc-eu.ismartlife.me (http://ipc-eu.ismartlife.me)linket.

Hogyan kapcsolható ki a Tesla okos biztonsági kamera 360°?

A kamera be- és kikapcsolásához 3 másodpercig tartsa lenyomva az "Állapotfény" gombot.

Lehetséges a kamera beüzemelése okostelefon hotspotján keresztül?

Igen, a kamera beüzemelése mobiltelefon hotspotján keresztül, szabványos adatkapcsolattal is működik.

Használható-e a kamera hálózathoz való csatlakozás nélkül?

Nem, az okos kamera akkumulátorral nem, csak hálózati tápellátással működik.

Milyen típusú SD kártya illeszthető az okos kamerába?

Az okos kamera MicroSD kártyával használható.

Lehetséges a kamera üzembe helyezése Wi-Fi hozzáférés nélkül?

A kamera működéséhez internet-hozzáférésre van szükség, hiszen az okos kamera beállítása a Tesla Smart telefonos alkalmazáson keresztül történik.

Párosítható két kamera egy felhasználói fiókban a Tesla Smart alkalmazáson keresztül?

Igen, semmi akadálya két kamera párosításának.

Milyen termékelőnye van a PIR érzékelővel felszerelt Tesla okos kamerának?

Az okos kamera IP65 védelemmel van ellátva.

Hogyan szinkronizálható az okos kamera az ONVIF szabvánnyal?

Csatlakoztassa az NVR-tárolót számítógépéhez, majd csatlakoztassa az okos kamerát ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz. Ezután engedélyezze az ONVIF funkciót a Tesla Smart alkalmazásban. Végül adja meg a kamera IP azonosítóját az NVR felületén.

Hogyan lehet kikapcsolni az okos kamera LED fényeit?

Kattintson az okos kamera kezelőfelületének jobb felső sarkában található három pontra, ezután válassza ki az “Alapfunkció” lehetőséget, végül az “Állapotfény” kapcsoló megnyomásával kapcsolja ki a fényeket.

Megfelel a Tesla PIR érzékelővel felszerelt okos kamerája az ONVIF szabványnak?

Nem, ez a kameramodell sajnos nem felel meg az ONVIF szabványnak.